E-Fulfilment

Waarom E-fulfilment via MCS? Wel, omdat een gespecialiseerd bedrijf zich op ieder moment kan aanpassen aan een markt die volop in beweging is en die de komende tijd nog meer in beweging zal zijn. Dit betekent voor u en voor ons dat de omstandigheden sterk kunnen wisselen als het gaat om het moment, de gewenste snelheid alsook de verschillende mogelijkheden van levering. Uw klanten zullen daar meer en meer een belangrijke stem in krijgen. Dit leidt onvermijdelijk tot voortdurend aanpassen van de openingstijden van uw webshop, het schakelen van meer vervoerders, het veranderen van productiemethodes en andere processen. Kortom, voordat u het beseft bent u meer bezig met de dagelijkse verwerking van uw ‘business-to-consumer’ orders, dan met de gang van zaken van uw bedrijf als geheel.

Wij houden ons dagelijks hiermee bezig en willen u helpen uw groei te bevorderen in en rondom de B-to-C markt. We bieden u graag snelle en handzame oplossingen aan. Dit beperkt zich uiteraard niet tot Nederland. We beschikken over een internationale propositie voor alle EU-landen maar ook voor ‘worldwide’ levering.

  • Cutt-off tijd NL 23.00 uur
  • Worldwide shipping opties
  • Vervoerscontract voor Duitsland met DHL
  • 72-uurs levering voor heel Europa

E-fulfilment van A tot Z

Als u een webshop heeft, weet u perfect welke producten u aan welke doelgroep wil aanbieden alsook hoe u zich dient te positioneren in de markt. Dit zijn dan ook essentiële zaken om uw webshop professioneel op een hoog niveau te laten draaien. Een professionele webshop vereist echter ook een goede logistieke afhandeling. Het fulfilment proces dat er achter schuil gaat is minstens even belangrijk, maar vaak het moeilijkste – en dus minst aangename.

Een goed werkend e-fulfilment traject tilt heel je webshop naar een nóg hoger niveau omdat alle klanten op een efficiënte manier op tijd bediend worden. Helaas is het in een snel veranderend landschap waar de consument steeds veeleisender wordt ook niet meer zo eenvoudig om uw webshop voortdurend aan te passen. Het is dan ook raadzaam om deze minder aangename taak uit te besteden aan specialisten inzake webshop fulfilment. Zo hoeft u zich geen zorgen meer te maken over heel de e-fulfilment en kunt u zich focussen op het dagelijkse beleid en de strategie van uw onderneming.

MCS Fulfilment kan u hierbij helpen. Zoals onze naam enigszins doet vermoeden, houden wij ons met plezier bezig met webshop fulfilment en zorgen wij ervoor dat alle bestellingen goed verwerkt worden en op tijd bij de klanten terechtkomen.

Zodra een klant op uw webshop iets bestelt, komen wij in actie. E-fulfilment houdt namelijk in dat wij eerst de betalingen zullen verifiëren, vervolgens de bestelbonnen printen, de bestellingen inpakken en tot slot ook verzenden via een van onze partners. Hier houdt het echter niet op, ook de retourverwerking – waarvan we uiteraard hopen dat die niet nodig zal zijn – nemen we op ons.

Tijdens heel het e-fulfilment proces van goederenontvangst, -opslag en administratie, kortom heel het voorraadbeheer zijn uw goederen in onze magazijnen overigens verzekerd tegen brand, waterschade en diefstal.

Logistiek management

De kracht van MCS als uw logistieke partner schuilt erin dat wij u alle stress rond order fulfilment wegnemen. Denk daarbij aan de logistieke en administratieve afhandeling van alles wat uw klanten bij u bestellen in uw webshop. Van de allereerste aanvraag helemaal tot en met het transport van de bestelling aan de consument, oftewel uw klant.

Order fulfilment wordt als term vaak gebruikt om het logistiek management van het proces te beschrijven. Maar als e-fulfilment specialist kunnen wij u helpen met fulfilment service in de breedste zin van het woord. Tot feedback management aan toe.

Veel van onze concurrenten leggen zich namelijk puur toe op product fulfilment. Wij zijn juist een totale fulfilment partner, die u helpt bij de logistieke dienstverlening betreffende voorraadbeheer, orderpicken, verzending én administratie. Zelfs klantenservice en retourafhandeling behoort tot de mogelijkheden als het gaat om fulfilment services. Het complete plaatje van webshop logistiek dus.

In overleg is bovendien alles mogelijk. Bijvoorbeeld dat onze mensen bijspringen wanneer er piekmomenten zijn of dat wij ook de facturatie naar de klant regelen. Uw organisatie heeft immers logistieke dienstverlening nodig op maat van uw unieke webshop.

Wij weten hoe het is om te moeten werken met verschillende leveranciers, verschillende levertijden en minimale bestelafname. Wij kunnen er dan ook voor zorgen dat het logistiek management helemaal op uw organisatie wordt afgestemd.

Transport en Verzending

Het e-fulfilment proces dat een professionele webshop draaiende houdt, staat of valt met een van de laatste aspecten, namelijk het transport en de verzending van door de consument bestelde producten. Na de goederenontvangst en bijhorende kwaliteitscontrole in onze magazijnen krijgen alle goederen een unieke productcode die overeenkomt met de locatie in dit magazijn. Dit bespoedigt het orderpicken waardoor goederen sneller klaar zijn voor transport.

Tijdens het transport heeft u overigens steeds online controle. Door online in te loggen op ons logistiek systeem kunt u altijd het overzicht houden en weet u waar uw goederen zijn op welk moment.

Wat betreft de verzending van de goederen spelen we in op de steeds veeleisender wordende consument. Tot 23:00 besteld? De dag erna hebben ze de producten al in huis!

Bovendien beschikken wij over een plug-in bij al onze vervoerders (PostNL, Bpost, DHL en GLS) zodat wij met u de real-time track & trace gegevens kunnen delen. Door middel van een e-mail of sms’je kunnen we ook uw klant steeds op de hoogte houden van de status van zijn of haar pakketje.

Voor internationale operaties kan MCS Fulfilment ook dienst doen als efficiënte distributie partner. Nederland wordt immers vaker als distributie land gekozen voor bedrijven uit China en de Verenigde Staten die hun afzet hebben in Duitsland, Frankrijk en de UK. Dankzij onze partnership met onder andere DHL kunnen wij als distributiecentrum er bijvoorbeeld voor zorgen dat pakketjes in Duitsland reeds de volgende dag geleverd kunnen worden. Onze garantie heeft u voor een orderverwerking nog dezelfde dag!

Heeft u een professionele webshop? Dan bent u bij MCS Fulfilment dus bij het juiste adres. Van bestelling over goederenopslag en voorraadbeheer tot een efficiënte en tijdige levering, voor e-fulfilment kunt u van onze kennis en expertise op aan!

Voorraadbeheer

Orderpicking

Verzending

Retourenverwerking